Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

154 corona-inbreuken in Damme en Knokke-Heist

154 corona-inbreuken in Damme en Knokke-Heist

Nieuws
16/11/2020

De politie moest vooral optreden voor samenscholingen en voor mensen die de mondmaskerplicht negeerden. Op 6 november werden acht jongeren betrapt tijdens een lockdownfeestje in Het Zwin.

De lokale politie kreeg op 6 november een melding over geluidsoverlast in Het Zwin en stuurde een ploeg ter plaatse. Bij het opmerken van de politie stoven de jongeren uiteen. Acht minderjarigen uit de provincie Waals-Brabant konden staande gehouden worden en kregen een proces-verbaal voor de inbreuken op de coronamaatregelen. Bovendien werden nog zes fietsen aangetroffen die door de andere jongeren waren achtergelaten.

Meer dan 150 inbreuken

Sinds 31 oktober werden in de politiezone Damme/Knokke-Heist 154 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Dat zijn er 95 meer dan een week geleden.

Het gaat om 55 processen-verbaal voor samenscholing, 55 mensen die zich niet aan de mondmaskerplicht hielden en 26 mensen die de nachtklok aan hun laars lapten. Daarnaast waren er ook zestien pv's voor het niet-respecteren van de sociale afstand en twee voor het negeren van een bevel tot sluiting. Volgens de politie deden zich geen grote problemen voor.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox