Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

17 bewoners positief in WZC in Gullegem

17 bewoners positief in WZC in Gullegem

Nieuws
13/10/2020

Nadat eerder twee bewoners een positieve coronatest aflegden, werden alle 97 medewerkers en alle 79 bewoners getest. Resultaat: 17 bewoners en 5 personeelsleden testten positief. 

1 van de 5 personeelsleden die positief testte, zou na een periode van ziekteverlof deze week opnieuw starten, en daarom werd ook zij preventief getest. Zij zal dus niet komen werken. De andere 4 besmette personeelsleden zijn in thuisquarantaine geplaatst. Bij bijna alle besmette mensen is het testrapport ‘zwak positief’, wat betekent dat er slechts een heel geringe dosis virus opgespoord werd. De twee bewoners die minder dan een week geleden positief testten, kregen nu een negatief testresultaat.

De directie betreurt de besmettingen: "We hebben onze uiterste best gedaan om het virus buiten onze muren te houden, maar het is ons niet gelukt. We betreuren dit, en gaan er uiteraard alles aan doen nu om verdere besmettingen zoveel mogelijk te vermijden, en het virus opnieuw zo snel als mogelijk buiten te krijgen.

Gelukkig vertoont op dit moment niemand ernstige gezondheidsklachten. Maar we nemen deze situatie uiteraard ernstig. Personeelsleden die de besmette inwoners verzorgen, zullen enkel en alleen de besmette inwoners verder opvolgen, net zoals de personeelsleden die de niet-besmette bewoners verzorgen, ook enkel de niet- bewoners zullen opvolgen. Er wordt afgestemd met het Agentschap Zorg en Gezondheid."

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox