Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

5.000 cannabisplanten ontdekt in twee oude bandencentrales

5.000 cannabisplanten ontdekt in twee oude bandencentrales

Nieuws
25/11/2022

Agenten van de federale gerechtelijke politie drongen woensdag binnen op de twee locaties: een loods van het bedrijf Castellins langs de Noordstraat in Moorsele, en een loods langs de Zwaaikomstraat in Roeselare. In Moorsele werd precies vier jaar geleden in dezelfde loods ook al eens een plantage ontdekt.

In Moorsele telden de speurders nu meer dan 1.000 planten die groeiden in professioneel ingerichte kweekkamers. Die in Roeselare was van een ander kaliber: zowat vier keer zo groot als die in Moorsele, goed voor 4.000 plantjes dus. Voorlopig is niet duidelijk of er verdachten werden gearresteerd. Alle planten zullen worden vernield.

Ook in Heule is een plantage ontdekt

En ook in Heule is vanmorgen een cannabisplantage ontdekt. De brandweer was opgeroepen voor rookontwikkeling in een vroeger autobedrijf in de Kortrijkstraat. Er waren problemen met een elektriciteitskast. Het brandje was snel geblust maar bij het nazicht werd een professioneel ingerichte cannabisplantage ontdekt. Uit onderzoek blijkt dat de kwekers illegaal elektriciteit aftapten om zo ongemerkt te kunnen kweken. Het gebouw in kwestie is sinds een jaar verhuurd aan een Italiaan.

Auteurs: 
Redactie