Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

80 % van de Anzegemnaren verkiest nieuwe ringweg

80 % van de Anzegemnaren verkiest nieuwe ringweg

Nieuws
09/11/2020

Vlaams volksvertegenwoordiger Maxim Veys (sp.a) deed hierover een online bevraging en de keuze van de Anzegemnaar is volgens hem heel duidelijk. "Er moet een nieuwe ringweg komen zodat het zwaar vrachtverkeer uit de Kerkstraat wordt geweerd en de verkeersveiligheid van de Anzegemnaren gegarandeerd wordt, " zegt hij.

Steeds meer vrachtwagens doorkruisen het centrum van de gemeente om Ronse of Oudenaarde te bereiken. Er liggen twee opties op tafel: de aanleg van een ringweg rond Anzegem of het verbreden van de Kerkstraat. Veys: “De online bevraging, die loopt sinds 29 oktober, werd intussen al door meer dan 490 Anzegemnaren ingevuld. 390 kiezen voor de ringweg, 100 voor het verbreden van de Kerkstraat. "

Veys: “Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de inwoners de stroom aan vrachtwagens in het centrum grondig beu zijn. Het resultaat van de bevraging ligt volledig in de lijn van onze verwachtingen. Voor ouders komt de veiligheid van hun kinderen op de eerste plaats. Als je weet dat 40 % van alle verkeersongevallen waarbij kinderen betrokken zijn gebeuren op de weg van of naar school, dan is de keuze voor een schoolstraat zonder vrachtwagens snel gemaakt. Ik hoop dan ook dat de gemeenteraad op 23 november in de eerste plaats zal denken aan de veiligheid van de Anzegemnaar”, besluit Veys.

LEES OOK: 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox