Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Afdeling Mitsubishi in Tielt getroffen door cyberaanval

Afdeling Mitsubishi in Tielt getroffen door cyberaanval

Nieuws
12/02/2020

De invloed op de productie is eerder beperkt, en het bedrijf moest maar 20 van de 420 werknemers tijdelijk naar huis sturen. Bij Mitsubishi Chemical Advanced Materials maken ze kunststoffen buizen en platen voor onder meer windmolens, auto's en machines.

"Werken de klok rond"

Het bedrijf verstuurde vanuit de zetel in Zürich een karig persbericht: 

"Op 7 februari heeft ons IT-beveiliginsteam een mogelijk cyberincident ontdekt als gevolg van ransomware. We zijn een onderzoek gestart om de impact te meten. Bovendien hebben we externe cyberveiligheidsexperts ingeschakeld en alle systemen uit voorzorg offline genomen", laat het bedrijf weten. 

"De nodige diensten en instanties zijn op de hoogte gebracht. We werken de klok rond om het probleem op te lossen en we willen alle systemen zo snel mogelijk weer online krijgen."

"Ook andere vestigingen getroffen"

Volgens een oud-werknemer zijn ook andere vestigingen getroffen. "Ook vestigingen in Amerika, Duitsland en Nederland zouden getroffen zijn", laat de man weten. "Vorige week vrijdag kreeg iedereen binnen het bedrijf de oproep om met zijn computer van het netwerk te gaan, maar het was al te laat." 

Lees ook