Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

Nieuws
28/08/2018

Alexander D. was zelf niet aanwezig op de zitting van de raadkamer.

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Enkele maanden geleden vroeg de verdediging bijkomend onderzoek naar de invloed van anabole steroïden op het karakter van de verdachte. Dergelijke spierversterkende middelen kunnen immers leiden tot agressief gedrag. Het onderzoek naar de mogelijke rol van de steroïden is momenteel nog aan de gang.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga