Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Annelies Meseure wint Roeselaarse stoofvleescontest

Annelies Meseure wint Roeselaarse stoofvleescontest

Nieuws
12/11/2022

Als Stad van de Voeding ging Roeselare op zoek naar een originele versie van stoofvlees, bereid met lokale producten. De professionele jury stond onder leiding van chef Tim Boudry, ook Claudia Allemeersch, winnares van ‘De beste hobbykok van Vlaanderen 2009’ zat in de jury. Zij kozen voor het klassieke gerecht van Annelies Meseure. Zij maakte varkensstoofvlees met Rodenbach grand cru klaar.

 "Een ajuintje, boter en mosterd, varkensvlees, lekkere biertje en zelfgemaakte rundsfond.  Het is volledig zoals we het thuis eten: frietjes, witloof en verse mayonaise. Wij kopen nooit mayonaise. Wij maken hem altijd zelf."

Finalisten

De recepten van de andere finalisten waren minder klassiek. Lobke Van Immerseel bereidde 'Roeselaarse Goulash', Michele Vandereecken maakte 'Stoofvlees van kalfswangetjes' klaar. Peter Vandommele ging voor 'Stoofvlees van kalf, zwezerik, peperkoek en Oesterzwammen'. Fleur Verhulst koos voor 'Hemels zachte en zoete stoverij ‘Maison Madelise’.

Recept proeven

Tijdens de Week van de Smaak kan je het winnende recept proeven in de Paterskerk in Roeselare. De week van de Smaak loopt van 21 tot en met 27 november. 

 

 

 

 

 

Auteurs: