Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anzegem stelt moeilijke beslissing over ringweg of onteigening uit

Anzegem stelt moeilijke beslissing over ringweg of onteigening uit

Nieuws
10/10/2020

Al jaren zijn er verkeersproblemen in de Kerkstraat in Anzegem door vrachtverkeer naar Oudenaarde. De gemeente zelf ziet een ringweg niet zitten, waarop het Agentschap Wegen en Verkeer een verbreding van de Kerkstraat als oplossing voorstelde. Daarvoor zouden 54 woningen onteigend moeten worden.

Commotie bij betrokken bewoners

Op 13 oktober zouden de gemeenteraadsleden een keuze maken, maar deze week ontstond veel commotie bij de betrokken bewoners over de onteigeningen. Op vraag van de meerderheidspartijen wordt daarom de beslissing een maand uitgesteld. 

(lees verder onder de reportage)

Overleg volgt

"Beide scenario's zijn voorlopig niet aanvaardbaar", klinkt het dan ook bij burgemeester Gino Devogelaere. "Daarom hebben we aan het provinciebestuur duidelijk gemaakt dat de stemming niet kan doorgaan." Het provinciebestuur ging daarmee akkoord en legt de vraag nu voor aan het Agentschap voor Wegen en Verkeer. 

"Waarschijnlijk zal aan het begin van de gemeenteraad dinsdag vermeld worden dat dit punt niet behandeld wordt", verduidelijkt Devogelaere. "We willen de burgers goed kunnen informeren en vervolgens met alle betrokken partijen opnieuw samenzitten om toch een aanvaardbaar voorstel uit te werken."

"Tijd om kleur te bekennen"

De gemeente zal nu bekijken hoe zo'n overleg coronaveilig kan georganiseerd worden. Tegelijk hekelt ppositieraadslid Rik Colman het uitstel. Hij vraagt aan de politici om kleur te bekennen en een einde te maken aan dit verhaal.

Lees ook: 

 
 
 
Auteurs: 
Xander Cottens

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox