Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Autoloze Zondag in vijf West-Vlaamse gemeenten

Autoloze Zondag in vijf West-Vlaamse gemeenten

Nieuws
16/09/2021

Autovrije Zondag valt midden in de Week van de Mobiliteit, die van 16 tot 22 september plaatsvindt. "Opvallend is de grote betrokkenheid van buurtbewoners tijdens deze editie van de Autovrije Zondag", zegt Sanne Vanderstraeten, projectleider bij Mobiel 21. "Speelstraten en buurtfeesten domineren het programma."

Autovrije Zondag valt dit jaar ook in dezelfde periode als het Wereldkampioenschap Wielrennen. Verschillende Vlaamse gaststeden en gemeenten, zoals Brugge, zetten tijdens dit wielerfeest alles op alles om duurzame mobiliteit een podium te geven. Zij maken een speciaal alternatief voor de Autovrije Zondag in het teken van het Wereldkampioenschap.

"Gezondere lucht, meer rust en ruimte en veiliger verkeer. Een dag zonder koning auto doet deugd aan de oren, de longen en het hart. Een Autovrije Zondag laat mensen kennismaken met duurzame oplossingen. Het is de ideale gelegenheid om verschillende mobiliteitsalternatieven te testen, zoals (elektrische) fietsen, e-steps en meer te leren over deelmobiliteit en openbaar vervoer", benadrukt Vanderstraeten.

De West-Vlaamse gemeenten die zondag meedoen zijn Ichtegem, Ieper, Kortrijk, Roeselare en Wevelgem.

Auteurs: 
Belga