Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Belgisch schip gekapseisd, één dode en één vermiste

Belgisch schip gekapseisd, één dode en één vermiste

Nieuws
28/12/2016

Omstreeks 23 uur raakte de vissersboot in de problemen in Britse wateren en kapseisde het. Dinsdagochtend maakte een passerend vaartuig melding van het ongeval.

Rond 9 uur vanochtend konden de Britse reddingsdiensten een van de bemanningsleden die zich had vastgeklampt aan de romp redden. Het gaat om een man van 50 uit Ichtegem. Een tweede bemanningslid werd om 11u45 uit het water gehaald, ook door Britse diensten. Die drenkeling, een man van 39 uit Oostende, overleed later in het ziekenhuis.

Naar een derde visser, een Spanjaard van 42, wordt nog gezocht. De Belgische reddingsdiensten zijn zelf aanwezig met een reddingshelikopter en leveren bijstand aan de Britten. De tijd dringt, want het water is amper 8,5 graden Celsius.

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer betuigt zijn medeleven met de getroffen families. “Dit ongeluk toont aan hoe gevaarlijk werken op zee kan zijn. Op dit moment gaan mijn gedachten uit naar de bemanningsleden en hun families. Dit zijn zeer moeilijke momenten om te doorstaan.”

Auteurs: