Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Binnenkijken in nieuwe uitkijktorens De Blankaart

Binnenkijken in nieuwe uitkijktorens De Blankaart

Nieuws
12/01/2020

De hoogste toren is 7,5 meter en kijkt uit over de Steltlopersplas. Het gaat in totaal om een investering van 600.000 euro. "Dat is niet niks, maar het natuurherstelproject was natuurlijk nog veel duurder. Het natuurherstel is in de eerste plaats voor de dieren, al vonden we dat de mensen nog een extraatje mochten hebben om hier van het landschap te genieten", zegt Karolien Bracke van de Vlaamse Landmaatschappij.

Ooievaar terug

En of het natuurgebied bezoekers trekt. In 2019 mocht bezoekerscentrum De Blankaart meer dan 30.000 wandelaars en vogelspotters verwelkomen. Die laatste vinden zeker hun gading in het natuurgebied, klinkt het bij Natuurpunt. "Veel vogelsoorten zijn verdwenen in de jaren '60, maar een aantal soorten komen terug. Dat zijn dan bijvoorbeeld de steltkluut en de zilverreiger. En het is de eerste keer in 100 jaar dat er opnieuw ooievaars in het gebied zijn", zegt Guido Vandenbroucke.

(lees verder onder de foto)

In juni volgt er nog een groot natuurevenement om de nieuwe torens, en het infocentrum dat in aanbouw is, aan het grote publiek voor te stellen.

Lees ook: