Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BK wielrennen voor nieuwelingen in Lendelede

BK wielrennen voor nieuwelingen in Lendelede

Nieuws
28/07/2019

Bij de eerstejaars nieuwelingen kozen twee renners al snel voor de aanval: Jarne Jonckheere en Xander Verhagen. De twee jongens hielden het vol tot in de laatste ronde, maar het werd uiteindelijk toch een massasprint. Daarin toonde de Oost-Vlaamse kampioen Joran Van Gucht zich de snelste voor Victor Hannes en Sasha Prestianni.

Noah Verschichele was de eerste West-Vlaming op de tiende plaats en West-Vlaams kampioen Joran Luyssens kwam als 13de over de finish.

Tweedejaars nieuwelingen 

Bij de tweedejaars zagen we eenzelfde scenario. Drie renners vormden de vroege vlucht, waaronder West-Vlaming Michiel Lambrecht. De drie hielden lang stand: pas op twee ronden van het einde greep het peloton het trio bij de lurven. Daardoor viel de koers wat stil en daarvan profiteerde Stijn Degeest om aan te vallen. Degeest gaf alles en hield stand tegen het jagende peloton. 

Daarachter sprintten vier mannen voor de tweede plaats. West-Vlaming Wout Remmerie eindigde als vierde. Provinciaal kampioen Jelle Harteel kwam daarachter als zevende over de streep. 

Nieuwelingen Dames

Bij de dames stond er wel een West-Vlaamse op het hoogste schavot. Marith Vanhove uit Izegem werd Belgisch kampioen voor Lani Wittevrongel uit Oostkamp.  

Auteurs: 
Woud Demasure
Redactie