Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Brugge bezorgd: "Te veel volk, verkeerde mondmaskers"

Burgemeester Brugge bezorgd: "Te veel volk, verkeerde mondmaskers"

Nieuws
20/07/2020

Burgemeester Dirk De fauw: “Er wordt weer gewinkeld, er zijn weer toeristen die onze stad bezoeken en we hebben als stadsbestuur de toestemming gegeven aan heel wat restaurants en cafés om waar mogelijk het terras in oppervlakte te verdubbelen zodat op een veilige manier geconsumeerd kan worden. Bruggelingen en toeristen maken er gretig gebruik van."

Maar het stijgend aantal besmettingen moet iedereen blijvend wakker houden om de opgelegde maatregelen te respecteren. Volgens de burgemeester blijkt zowel uit de verslagen van de politie van het voorbije weekend als uit zijn eigen vaststellingen  dat het overgrote deel van de restaurants en cafés in Brugge de maatregelen strikt opvolgen en hun klanten ook wijzen op de verplichtingen.  Maar op een aantal terrassen en in een aantal restaurants en cafés worden de richtlijnen niet gevolgd.

Te veel volk, verkeerde mondmaskers en aan bar besteld

"Er werd vastgesteld dat heel wat obers nog steeds een plexi-doorschijnend mondmasker dragen terwijl dit door de federale overheid verboden is. In meerdere cafés werd vastgesteld dat er teveel volk aanwezig was, zelfs meer volk dan het aantal aanwezige stoelen, en dat er aan de bar besteld wordt en niet aan de tafel", zegt De fauw. "Als burgemeester wil ik dan ook onze uitbaters maar ook de klanten oproepen om zich strikt te houden aan de opgelegde bepalingen. Indien klanten weigeren de instructies van de uitbater te volgen mag deze laatste zeker beroep doen op de politie om op te treden tegen onwillige klanten. Alleen door ons allen solidair aan de regels te houden kan een heropleving van het Covid 19-virus vermeden worden. Als burgemeester vrees ik immers dat bij een hevige heropleving onze restaurants en cafés de eerste slachtoffers zullen worden.”

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox