Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Centrumvernieuwing Meulebeke gestart

Centrumvernieuwing Meulebeke gestart

Nieuws
19/04/2022

Niet alleen het marktplein, maar ook de omliggende straten krijgen een nieuwe look. Goed voor een investering van 3,8 miljoen euro. Burgemeester Verwilst: "Het centrum van onze gemeente wordt grondig aangepakt. Niet alleen het marktplein krijgt een nieuwe look, ook de omliggende straten ondergaan een facelift. De markt wordt een polyvalent plein met groene aangename plekken en mooie grote terrassen voor de horeca. De grote werken kunnen pas van start gaan na vernieuwing van de nutsleidingen. Dat gaat van het netwerk van openbare verlichting tot de internetkabel in de grond."

De voorbereidende werken zijn in fases opgedeeld. De eerste fase gaat vandaag van start in de Kapellestraat ter hoogte van huisnummer 10 en gaat via de Kerkstraat tot aan de Goethalsplaats. De waterleiding wordt vernieuwd in dit gedeelte.

Verkeersimpact

De Kapellestraat is enkel bereikbaar voor het plaatselijk verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de Zeveneiken wordt gewijzigd. De Goethalsplaats is beperkt bereikbaar zolang de werken zich in de Kapellestraat en de Kerkstraat bevinden. Eénmaal de werken starten op de Goethalsplaats wordt deze afgesloten voor alle verkeer richting het centrum. In deze eerste fase blijft het centrum altijd bereikbaar via de Karel van Manderstraat en de Oostrozebekestraat. Parkeren op de Markt en op de parking van OC Vondel blijft verder mogelijk tijdens de voorbereidende werken.

Auteurs: 
Redactie