Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cultuurcentrum De Spil opent online

Cultuurcentrum De Spil opent online

Nieuws
12/05/2020

De culturele sector heeft het moeilijk. Het moest als eerste de deuren sluiten en die mogen wellicht pas als laatste weer open. De Spil in Roeselare is al bijna 2 maanden dicht maar nu is er een opening met de website Despilcanape.be, een platform waar artiesten en publiek elkaar weer kunnen ontmoeten. Het is een nieuw virtueel gebouw met veel kamers. Annelies Vancraeynest, CC De Spil Roeselare: “Er is Radio Canapé met Ilse De Koe als gastvrouw, TV-canapé, Canapé Invité is in een latere fase als we weer naar buiten mogen, en Kids Canapé is er voor de kinderen op hun maat."

Sebastien Dewaele, bekend van onder meer Eigen Kweek en Bevergem, schreef voor het hele project het lied Canapé. Hij is blij met het initiatief van De Spil. “Er moet iets gebeuren en we moeten ons heruitvinden. Dit is een goeie aanzet en laat ons daar maar onze tanden in zetten en kijken wat er van komt. Ook dat is koffiedik kijken, je weet niet wat het zal geven.”

Dat weet ook actrice Ilse De Koe uit Brugge niet. Voor het eerst gaat ze radio maken en daar heeft ze wel zin in. “Er zal veel muziek zijn, poëzie, lezingen, podcasts, een beetje van alles. Eigenlijk is het een platform om artiesten die nu zonder werk zitten ook een platform te geven en om de mensen ook cultuur te brengen op een andere manier.”

De nieuwe programma’s zijn telkens op woensdag en zondag te horen op de site Despilcanape.be en dat zolang tot iedereen weer van uit z’n canapé naar de echte De Spil kan.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe