Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Kust verwacht een goede paasvakantie

De Kust verwacht een goede paasvakantie

Nieuws
04/04/2019

De Kust rekent tijdens de paasvakantie op 1,3 miljoen dagtoeristen. Het verlengde weekend van Pasen wordt traditioneel de uitschieter voor het dag- en verblijfstoerisme. Ook eigenaars van een tweede verblijf komen tijdens het paasweekend graag naar zee.

De paasvakantie is voor velen een jaarlijkse afspraak met de zee. Dit geldt ook voor de Franstalige Belgen die in deze periode graag een vakantiewoning huren: 36% van de overnachtingen in een vakantiewoning gebeurt in de paasvakantie door Franstalige Belgen.

"Topbestemming voor de vier seizoenen"

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “2018 was een uitstekend jaar voor het toerisme aan de Kust. Belangrijkste trend is dat de kustregio zich meer dan ooit onderscheidt als een topbestemming voor de vier seizoenen. De tien kustgemeenten zorgen bij de start van het toeristisch seizoen voor een bijzondere vakantiesfeer”.

In de hotelsector komen de boekingen traag op gang: “Vakantiegangers wachten steeds langer om te reserveren. Het eerste weekend is goed voor een bezetting van 60 procent. Het tweede verlengde weekend noteren we reeds hogere bezettingscijfers richting de 80%. Het weer wordt een bepalende factor voor verdere boekingen. Bij goed weer noteren de hotels veel last minute reservaties”, aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels.

Auteurs: 
Redactie