Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dranouter haalt West-Vlaamse namen binnen, onder andere Flip Kowlier en Brihang

Dranouter haalt West-Vlaamse namen binnen, onder andere Flip Kowlier en Brihang

Nieuws
13/05/2022

"Met nog enkele West-Vlaamse special guests erbij wordt de set van 'Het Beste van ’t Westen' op zaterdag 6 augustus een ongeziene headliner van formaat", klinkt het in een persbericht.

Voorsmaakje

Wie erbij was tijdens het optreden van Het Zesde Metaal op de Dranouter Zomersessies XL, heeft al een voorsmaakje gehad. Het festivalpubliek ging los toen Flip Kowlier samen met Wannes Cappelle een soort van mash-up bracht van Flips 'Welgemeende' en 'Ik haat u nie'. Wannes Cappelle verbaasde met raps op ‘Zeg ne ki oe laat ist?’, een anthem van Flips band ’t Hof Van Commerce.

Brihang maakte een cameo en pikte een strofe mee. De formule Wannes, Flip en Brihang werd op sociale media gedoopt tot de Heilige Drievuldigheid. Zo was volgens de organisatie het zaadje voor ‘Het Beste van ‘t Westen’ geplant.

Nieuw album

Wie De Dolfijntjes eerder zag op Festival Dranouter, weet dat het dak eraf gaat: de aanstekelijke songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier. De Dolfijntjes staan 30 jaar samen op het podium én ze komen met een nieuw album.

Na MC-werk met rapcollectief ’t Hof van Commerce, stapte de veelzijdige Izegemnaar Flip Kowlier in 2000 voor het eerst op het podium onder zijn eigen naam. Fans moesten negen jaar wachten op nieuw werk, maar onlangs kwam hij met zijn nieuwe cd ‘September’.

'Het Beste van 't Westen' staat op 6 augustus samen op het podium.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere