Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duivelfans moeten bier aan grens uitgieten

Duivelfans moeten bier aan grens uitgieten

Nieuws
01/07/2016

Wie aan de grens in Rekkem tegengehouden wordt, moet alle alcohol zonder pardon afgeven en zelfs uitgieten.

Dat heeft Jean-Christophe Bouvier, de veiligheidsprefect van Rijsel beslist. Elke supportersbus wordt gecontroleerd, en ook auto’s met mensen die zichtbaar naar Rijsel afzakken voor het EK, worden tegengehouden.

Op straat en in het fandorp in Rijsel mag geen alcohol gedronken worden. 

Files en grenscontroles

Acht uur voor de wedstrijd van de Rode Duivels in het Stade Pierre-Mauroy lopen de Belgische snelwegen richting Rijsel vrijdagmiddag al behoorlijk vast.

Op de E17 is het ondertussen al druk, zo blijkt uit info van het Vlaams Verkeerscentrum en Touring Mobilis. Zoals aangekondigd vinden grondige controles plaats aan de grens.

Niet alleen duizenden fans met een ticket trekken naar Rijsel. Een veelvoud trekt ook zonder zicht op een zitje in het stadion naar de Franse stad, om er in de fanzone of elders voor een scherm de Rode Duivels aan te moedigen tijdens hun kwartfinale tegen Wales.

De federale politie raadt Belgische supporters nochtans aan om niet naar Rijsel te trekken. Het fandorp biedt slechts plaats aan twintigduizend toeschouwers, klonk het donderdag al waarschuwend. Fans dreigen de match dus te missen door de te grote toeloop, zeker gecombineerd met verscherpte veiligheidsmaatregelen door de terreurdreiging.

Wie toch zijn kans wil wagen, neemt best geen alcohol of vuurwerk mee. Zoals aangekondigd controleren Franse en Belgische politiemensen aan de grensovergangen en in Rijsel zelf.

Die controles, gecombineerd met de vakantie-uittocht, het Main Square-festival in Arras en wegenwerken, zorgen vrijdagmiddag al voor de nodige files.

Auteurs: