Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ex-technisch directeur van KSV Roeselare krijgt vijf jaar cel in zedenzaak

Ex-technisch directeur van KSV Roeselare krijgt vijf jaar cel in zedenzaak

Nieuws
13/01/2022

Jolan F. betwistte de feiten niet meer, maar had op een straf met probatie-uitstel gehoopt.

Voor Jolan F. sportief directeur werd bij KSV Roeselare was hij trainer bij verschillende voetbalclubs geweest. Een functie waarvan hij danig misbruik had gemaakt. Hij benaderde verschillende spelers met de belofte dat hij hun voetbaldromen kon waarmaken door hen een profcontract te bezorgen. Maar daar moest wel iets tegenover staan.

In juni 2020 volgde de eerste klacht tegen Jolan F. Na uitlezing van zijn gsm en laptop kwamen nog meer slachtoffers in beeld, want hij benaderde hen het liefst via sociale media. Naast profcontracten bood hij jongens ook een Playstation, gsm of geld aan in ruil voor een kus, of aanrakingen.

De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde Jolan F. vorig jaar tot zes jaar cel en vijf terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor aanranding, het verkrijgen van ontucht van een minderjarige door overhandiging van een voordeel, grooming, cyberlokking en seksuele belaging. Er was in het strafdossier sprake van zeventien slachtoffers tussen 13 en 18 jaar. Voor het seksueel belagen van één slachtoffer werd hij toen vrijgesproken, de andere feiten vond de rechtbank bewezen. Jolan F. ging in beroep, want hij vond dat hij meer gebaat was met therapie dan met een celstraf.

BEKIJK OOK

Auteurs: 
Belga