Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grensovergang Rekkem mogelijk vier dagen geblokkeerd

Grensovergang Rekkem mogelijk vier dagen geblokkeerd

Nieuws
25/11/2019

De Franse regering heeft beslist om de teruggave van professionele diesel voor beroepschauffeurs met twee eurocent te verlagen. Dat leidt tot groot ongenoegen bij de Franse transportbonden, die vrezen dat hun kosten daardoor flink zullen stijgen. Verschillende organisaties bundelen hun krachten en roepen op tot grensblokkades.

Bij ons zou vooral een blokkade van de grensovergang in Rekkem, richting Rijsel, voelbaar zijn. Bij vorige acties stonden er telkens lange files op de E17, en dat leidde in het verleden ook al tot ongevallen. De woede bij Franse transporteurs zit trouwens diep: ze dreigen zelfs om de blokkades tot vier dagen te laten duren.

Onbegrip bij Vlaamse collega's

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is trouwens niet te spreken over die actie: "Een actie die alle vrachtverkeer tussen beide landen wil blokkeren treft hiermee ook de Belgische transporteur," zegt Lode Verkinderen. "TLV pleit ervoor om de werkwillige transporteurs door te laten en roept alvast de veiligheidsdiensten op om dit te waarborgen."