Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hele zomer extra treinen naar de kust

Hele zomer extra treinen naar de kust

Nieuws
28/06/2019

Het treinaanbod wordt elk jaar aangepast tijdens de maanden juli en augustus. NMBS speelt daarmee in op de gewijzigde reizigersstromen tijdens de zomermaanden. Enerzijds zijn er minder pendelaars, maar anderzijds wel meer toeristen die met de trein een uitstap willen maken.

Minder piekuurtreinen

Vanaf maandag 1 juli 2019 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 rijden er minder piekuurtreinen dan normaal. Tijdens de rest van het jaar worden die piekuurtreinen ingezet om de ochtend- en avondpiek te versterken.

Extra treinen van en naar de kust

Vanaf zaterdag 29 juni 2019 tot en met zondag 1 september 2019 rijden er zowel op weekdagen als tijdens het weekend extra treinen van en naar de grote kuststations (Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne). Iedere weekdag rijden er in totaal dertig extra treinen. Op weekend- en feestdagen zijn dat er 32. Indien er extra mooi weer wordt voorspeld, kunnen daar zowel op een weekdag als tijdens het weekend nog zes extra treinen bij komen. Daarnaast kunnen bij een grote toevloed aan reizigers ook in real time extra treinen worden ingelegd. NMBS houdt daarvoor personeel en treinen stand-by, zodat die zo snel mogelijk kunnen worden ingezet.

Auteurs: