Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ieperling wil nette stad met betere fiets- en voetpaden

Ieperling wil nette stad met betere fiets- en voetpaden

Nieuws
12/06/2019

In de vragenreeks rond prioriteiten konden zij een reeks van 10 projecten rangschikken volgens wat zij belangrijk vinden. De top drie bestaat uit: meer en comfortabele fietspaden, betere en veilige voetpaden en netheid.

De Ieperlingen konden ook aangeven met welke stellingen ze al dan niet akkoord gaan. Iets meer dan 86 procent van de bevraagden kiest voor een geleidelijk en slechts beperkt toelaten van toeristenbussen in het centrum. 71 procent wil dat de stad belangrijke stappen zet om van Ieper tegen 2050 een klimaat neutrale stad te maken. 58 procent wil dat de Menenstraat op bepaalde dagen een verkeersvrije winkel en wandelstraat wordt. 54 procent vindt dat niet-Ieperlingen een hogere inkomprijs moeten betalen voor het zwembad en 46 procent wil de rol van Ieper als Vredesstad meer zichtbaar zien.

Het stadsbestuur gaat hier nu verder mee aan de slag. “De bezorgdheden en suggesties van de Ieperlingen zullen ons helpen om keuzes te maken bij het beleid van de komende jaren”, aldus burgemeester Emmily Talpe.

De volledige analyse kan je hier terugvinden.

Lees ook:

Auteurs: