Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jonge Fransen ingerekend na achtervolging

Jonge Fransen ingerekend na achtervolging

Nieuws
18/06/2019

Het gaat om een jonge man en een jonge vrouw. Ze beweerden minderjarig te zijn en na onderzoek bleek dit ook te kloppen, zegt het Brugse parket. 'De auto kon voorlopig niet aan andere feiten worden gelinkt'.

De Franse politie wilde het voertuig vlakbij de Belgische grens aan een controle onderwerpen, maar dat zag de jonge bestuurder blijkbaar niet zitten. De wagen vluchtte aan hoge snelheid de E40 op en probeerde op alle mogelijke manieren zijn achtervolgers van verschillende politiezones af te schudden.

(lees verder onder de foto)

Klemgereden

Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 180 kilometer per uur gehaald. Het voertuig verliet de snelweg in Loppem en werd uiteindelijk pas in de Vaartdijkstraat in Brugge klemgereden. Beide inzittenden werden gearresteerd en worden verhoord over de feiten. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de verdachten op de vlucht sloegen. De minderjarige bestuurder is door de jeugdrechter geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. Het meisje is als niet-begeleide minderjarige vreemdeling ondergebracht in Steenokkerzeel.

 

 

Auteurs: