Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jongen geslagen en geschopt. Parket onderzoekt.

Jongen geslagen en geschopt. Parket onderzoekt.

Nieuws
21/02/2019

Vlaams Belang heeft beelden verspreid waarop te zien is hoe een jongen hard wordt geslagen en geschopt. Het filmpje gaat viraal op sociale media. 

'Verantwoordelijkheid nemen'

Dader en slachtoffer zijn leerlingen van de Campus Engineering van het Guldensporencollege in Kortrijk, het vroegere VTI. Ze zitten niet in dezelfde klas. De school reageert geschokt.

Directeur Myriam Devriendt: 'Uiteraard zijn we geschrokken en we vonden het heel ernstig. We nemen onze verantwoordelijkheid. ' De school nam meteen een preventieve maatregel ten aanzien van de dader. Het slachtoffer werd opgevangen. 'Ze zijn hier gisteren op school geweest, de leerling en de ouders. We hebben die mensen zo goed mogelijk proberen op te vangen. De leerling zelf wordt ook begeleid en er is ook contact met de politie in deze zaak om de kwestie zo goed mogelijk uit te klaren.'

Verontwaardiging en opluchting bij jongeren

Over de vechtpartij wordt intussen veel gesproken onder Kortrijkse jongeren, omdat de partij Vlaams belang het filmpje ook postte op Facebook. Het werd massaal bekeken. Er is verontwaardiging, maar ook opluchting.

Leerling Jelle Claeys: 'Ik vind dat laf dat je dat doet, want slaan is nooit een antwoord op iets. Ik heb het gevoel dat het al meerdere keren gebeurd is. Nu het gepost is op Facebook staat heel Kortrijk op z’n kop. De school neemt zelf maatregelen maar de  politie moet dat nu ook doen. Seppe Deruddere pikt in: ' Met één van de daders heb ik nog gevoetbald, maar ik dacht niet dat hij in staat was om dat te doen. Het is goed dat het gefilmd werd zodat er bewijs is.'

Parket onderzoekt

Het parket is bezig met de zaak en wenst voorlopig niet te communiceren in het belang van het onderzoek.

 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV