Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kulak zet in op onderwijs op de campus

Kulak zet in op onderwijs op de campus

Nieuws
03/07/2020

De beperktere groepsgroottes en de moderne infrastructuur van de groene en horizontaal uitgestrekte campus maken het mogelijk om vanaf september zoveel mogelijk in ‘on campus’ lessen te voorzien. Voor ongeveer twee derde van de vakken is de groep studenten klein genoeg om alle lessen met respect voor alle covid-19 maatregelen op de campus te laten plaatsvinden. Ook buiten de lessen zal er plaats zijn voor ontmoeting en studentenleven.

Maximaal inzetten op contactrijk onderwijs

De Kortrijkse campus doet er alles aan om, geheel in lijn met de bredere KU Leuven aanpak, zoveel mogelijk onderwijs ter plaatse te organiseren. Directe contacten tussen docent en student en tussen studenten onderling zijn immers cruciaal om het campusgebeuren echt tot leven te brengen en de kwaliteit van het onderwijs blijvend te garanderen. Taallabo’s, oefeningen en practica worden sowieso maximaal op de campus aangeboden.

Voor de hoorcolleges met grote groepen studenten wordt een rotatie systeem uitgewerkt waarbij een deel van de studentengroep de lessen in de aula volgt en de andere studenten het college volgen via live streaming.

De campus investeert verder in extra ruimtes in het leercentrum – een zogenaamde ‘studio Kulak’- , in het studentenhuis en in de studentenresidenties om studenten de kans te geven om ook op de campus colleges die ze niet in de aula kunnen volgen,  online mee te maken.

Auteurs: 
Redactie