Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maatschappij en ecologie centraal in nieuwe spelotheek

Maatschappij en ecologie centraal in nieuwe spelotheek

Nieuws
19/05/2017

Die luistert naar de naam "GOED".  Naast het lenen van speelgoed krijgt kapot speelgoed er een tweede leven.  Mensen kunnen er kapotte kinderspeeltjes inleveren en die worden opgeknapt door een schare vrijwilligers, onder wie ook bewoners van de plaatselijke woonzorgcentra.   Speelgoed dat niet meer bruikbaar is, wordt omgevormd tot nieuwe gebruiksvoorwerpen.

"Naast het lenen en repareren van het speelgoed wordt GOED ook een plaats om te leren", zegt directeur Yves Rosseel van ARhus. "Samen met het Zorgbedrijf willen we aan de slag met "STEM" en onderzoekend leren in de kinderopvang.  Denk bijvoorbeeld aan de basis van elektronica te leren begrijpen door oude elektronische speelgoed open te schroeven en te proberen het te repareren".  De spelotheek blijft zich ook inzetten voor mensen met een specifieke zorgbehoefte zoals mensen met dementie.  Er zijn verschillende spelvormen die zo'n mensen kunnen helpen.

Speelgoed lenen kan via het lidmaatschap van ARhus. Meer info vind je op www.arhus.be en online reserveren kan via www.zbroeselare.be/goed

Auteurs: