Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Middelkerke bezoekt 80-plussers aan huis

Middelkerke bezoekt 80-plussers aan huis

Nieuws
03/04/2020

Ze zijn sinds woensdag op pad en proberen zoveel mogelijk van de ruim 1.300 geregistreerde 80-plussers een hart onder de riem te steken. “Uiteraard leggen we enkele beschermende maatregelen aan onze medewerkers op: ze bellen aan, maar betreden de woonplaats niet en ze moeten op veilige afstand blijven. We voorzien mondmaskers en handschoenen”, zegt schepen voor participatie Natacha Lejaeghere.

De medewerkers, veelal mensen uit de administratie die zich vrijwillig hebben opgegeven, vragen de senioren in eerste instantie hoe het gaat en wijzen hen op een aantal belangrijke diensten die de gemeente aanbiedt, zoals een maaltijd aan huis of poetshulp. Ze overhandigen een brochure met de Middelkerkse handelaars die leveren aan huis en een folder met nuttige telefoonnummers.

Welzijnshuis

Het gemeentebestuur biedt ook heel wat zorgondersteuning vanuit het Welzijnshuis. “Onze dienst maaltijden aan huis heeft het logischerwijs erg druk nu het wijkrestaurant gesloten is. Dankzij de steun van andere collega’s kan ons keukenpersoneel in het Welzijnshuis het nog bolwerken. Zo is het ook met andere logistieke diensten. We merken heel wat solidariteit bij onze collega’s en dat is hartverwarmend.” besluit schepen Dirk Gillaert.

Auteurs: