Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mist en werken zorgen voor hinder bij kusttram

Mist en werken zorgen voor hinder bij kusttram

Nieuws
09/01/2021

Als gevolg van de aanvriezende mist deze ochtend reden er de ganse voormiddag geen kusttrams tussen Nieuwpoort en Knokke-Heist. De Lijn liet zich naar alle waarschijnlijkheid verrassen door de koude temperaturen deze nacht en ochtend. Daardoor bleef de wintertram die de bovenleidingen ijsvrij moet maken op stal. Het traject Nieuwpoort-Oostende-Knokke wordt sinds 14u deze namiddag opnieuw bediend door de kusttram. 

(Lees verder onder deze Tweet)

Geen kusttram meer door Oostduinkerke 

Bovendien rijden er al sinds afgelopen woensdag geen kusttrams meer tussen Nieuwpoort en De Panne. In Oostduinkerke worden de tramsporen namelijk vernieuwd, maar doordat de veiligheid van de arbeiders op de werf en van de voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan bij de doortocht van de tram niet gegarandeerd wordt, besliste de burgemeester van Koksijde om de doortocht van de tram tijdelijk te verbieden. De Lijn beloofde daarop pendelbussen in te schakelen, maar door een vakbondsactie blijven die voorlopig uit. De gemeente Koksijde zet daarom vanaf vandaag zelf een vervangbusje in om de verschillende haltes alsnog te bedienen. 

Gisteren vond er alvast een constructief overleg plaats tussen de burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche, bevoegd minister Lydia Peeters en directeur-generaal van De Lijn Ann Schoubs. De Lijn verwacht dan ook dat de dienstverlening snel normaliseert. 

Auteurs: 
Celien Tanghe