Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Motorrijder (56) omgekomen in Lendelede

Motorrijder (56) omgekomen in Lendelede

Nieuws
03/06/2019

"Het ongeval vond zondagavond iets voor 22 uur plaats op de Rijksweg in Lendelede", zegt Thomas De Tavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. "Door de impact van het ongeval was het slachtoffer op slag dood." Het gaat om een man van 56 jaar uit Waregem.

De wagen die bij de aanrijding betrokken was, was erg beschadigd en er lagen heel wat brokstukken op de weg. De motor belandde in de grasberm. De Rijksweg was een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer.

'Over witte lijn en gedronken'

De motorrijder reed in de richting van Kuurne en wou een ander voertuig inhalen op de plaats waar twee rijstroken zijn. Hij botste op de auto die uit de andere richting kwam. Volgens het parket deed ook die auto een inhaalmanoeuvre maar reed hierbij over de volle witte lijn. Achteraf bleek dat de bestuurder te veel had gedronken en ook te snel reed.

Filmen voor Facebook Live

Op het ogenblik van het ongeval was de vrouwelijke passagier van de Mercedes alles via Facebook Live aan het filmen. Op de beelden is volgens het parket duidelijk te zien hoe de bestuurder over de witte lijn rijdt. Het ongeval zelf werd niet vastgelegd. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken, vermoedelijk wordt hij ook vervolgd.

Auteurs: