Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Muzikaal huwelijksaanzoek op podium

Muzikaal huwelijksaanzoek op podium

Nieuws
04/03/2019

Het aanzoek was een verrassing tijdens het uitverkochte optreden van de Broers Sercu in het cultuurhuis De Leest. De Broers Sercu zijn vijf muzikale broers uit Ardooie die nu en dan samen optreden. Acteur Mathias Sercu (Eigen Kweek, Marsman) is het bekendste gezicht van de broers.

Ode aan Houthulst

Tania, de vriendin van Kobe, zat op de eerste rij tijdens het optreden en hoorde dat hij voor het eerst een nieuw liedje bracht over Houthulst, de gemeente waar zij woont. En tot haar grote verbazing bleek het om een origineel huwelijksaanzoek te gaan. Een bijzonder moment waarbij de hele zaal rechtveerde uit zijn of haar stoel en spontaan uit de bol ging.

(lees verder onder de foto)

Goede doel

De Broers Sercu (Sam, Jozef, Mathias, Kobe en Benjamin) spelen eigen nummers maar ook covers. De opbrengst van hun optredens gaat meestal naar het goede doel.

Zo speelden ze zondagavond voor het nieuwe inloophuis 't Keerpunt in Roeselare. Dat is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun familie, een primeur in Vlaanderen. Sam Sercu zit in de raad van bestuur van het inloophuis.

Bekijk ook:

Auteurs: