Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw fietspad langs E40 onder brug aan Torhoutse Steenweg

Nieuw fietspad langs E40 onder brug aan Torhoutse Steenweg

Nieuws
19/09/2019

De aansluiting van de Zeeweg op de Torhoutse Steenweg is altijd al een gevaarlijk punt geweest voor overstekende fietsers. Om dat gevaar te verminderen werd door de Provincie West-Vlaanderen een aanvraag ingediend voor de aanleg van een nieuw fietspad onder de brug aan de Torhoutse Steenweg, langs de E40. Door het bestaande fietspad te verleggen, zullen fietsers niet langer de Torhoutse Steenweg moeten kruisen.

Het nieuwe fietspad zal aansluiten op de Zeeweg en loopt dan verder langs de E40 onder de bestaande brug. Aan de overzijde loopt het evenwijdig met de Torhoutse Steenweg, tot het aansluit op het reeds bestaande fietspad dat deel uitmaakt van de Groene Gordel.

Franky Demon, Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening,  legt uit: “Het nieuwe fietspad verhoogt de veiligheid van de fietsers aanzienlijk. Door de aanleg onder de bestaande brug aan de Torhoutse Steenweg dient deze drukke weg niet langer bovengronds gekruist te worden. Op deze manier wordt een onveilig punt op het fietsknooppuntennetwerk van de Provincie West-Vlaanderen weggewerkt.”

Auteurs: 
Nathan Vandamme