Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe opleiding pretparkmedewerker van start in Plopsaland

Nieuwe opleiding pretparkmedewerker van start in Plopsaland

Nieuws
23/01/2023

Op tien dagen tijd worden klaargestoomd om aan de slag te gaan in het attractiepark. Als winkelmedewerker, attractiebediener of horecakracht. Want de vraag om personeel blijft groter dan het aanbod.

In contact met pretparkbezoekers

Tien werkzoekenden volgen de stoomcursus polyvalent pretparkmedewerker, waarbij ze kennis maken met alle verschillende facetten van het pretpark. 

"Tien dagen waaronder drie stagedagen. Dat is onmiddellijk op de werkvloer dat ze onmiddellijk in contact komen met onze bezoekers. En dan volgt theorie. Vooral de focus op veiligheid en klantvriendelijkheid vinden we heel belangrijk", zegt Jessica Vervaque van Plopsaland.

Plopsaland moest in het verleden al horecapunten in het park dichthouden door een gebrek aan personeel. De tien nieuwe medewerkers zijn dan ook meer dan welkom.

"Het is natuurlijk een heel fijne omgeving om in te werken en het heeft mij ook altijd al geïnteresseerd. Ik zou graag bij de merchandising werken, dat zijn de winkels en zo", vertelt cursist Nikita Gyselinck.

Kansen op arbeidsmarkt

Met de nieuwe opleiding wil de VDAB alle werkzoekenden kansen geven op de arbeidsmarkt. "Niet alle geïnteresseerden raken tot bij één van onze competentiecentra. Door op de werkvloer een mobiele opleiding met stage te organiseren, komen ook minder mobiele werkzoekenden aan hun trekken", zegt Johan van Hecke, coördinator mobiele projecten bij VDAB.

"We zitten in heel Vlaanderen verspreid met competentie- en opleidingscentra. Maar niet iedere werkzoekende geraakt daar. En door ons dan lokaal te organiseren, in samenwerking met de lokale besturen, bereiken we ook heel veel mensen die goesting en zin hebben om op die arbeidsmarkt te komen."

Aan de opleiding nemen ook twee Franse cursisten deel deelnemers. "Er zijn hier veel Franstalige bezoekers. Dan kunnen zij hier ook wel aan het werk. Ik zit er naast om de hoofdpunten te vertalen, ik neem noties, ik maak woordenlijsten en ga audiolijsten maken met dialogen", zegt Taalcoach VDAB Elke Gevers.

In het hoogseizoen, dat start met de paasvakantie, doet Plopsaland De Panne een beroep op meer dan 500 flexijobbers, jobstudenten en seizoensmedewerkers.