Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe zonecommandant bij Brandweer Westhoek

Nieuwe zonecommandant bij Brandweer Westhoek

Nieuws
17/12/2020

Tijdens de zoneraad gisteravond is hij aangesteld. Hij volgt hiermee Robert Van Praet op van wie het mandaat eerder dit jaar eindigde.

Majoor Kristof Dorné was sinds 1 april waarnemend zonecommandant om de continuïteit van de hulpverleningszone verzekeren tot er een nieuwe bevelhebber werd aangesteld.

"Majoor Kristof Dorné startte zijn brandweerloopbaan op 10 juni 1992 als stagiair-brandweerman", zegt de woordvoerder van Brandweer Westhoek.

"Hij werd op 2 juni 2003 benoemd als officier bij brandweerdienst van Oostduinkerke. Hij werd in januari 2010 Kapitein-Dienstchef van brandweer Koksijde-Oostduinkerke. Op 1 januari 2015 werd hij vrijwillig Majoor en tevens regiodirecteur voor regio Westkust. Op 19 december 2018 professionaliseerde hij en werd hij beroepsmajoor. Afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de regiowerking Noord en Directeur Operaties."

"Vertrouwen in toekomst"

"Majoor Dorné heeft in zijn rol als waarnemend zonecommandant afgelopen jaar heel wat kwalitatief beleidswerk afgeleverd,” aldus zonevoorzitter, burgemeester Emmily Talpe. “We hebben alle vertrouwen in de toekomst met hem aan het roer van de hulpverleningszone.

We wensen hem dan ook veel succes bij het uitoefenen van zijn uitdagende functie als zonecommandant van Brandweer Westhoek.”

Auteurs: 
Redactie