Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 19

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 19

Nieuws
14/05/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de nieuwsberichten van de tweede week van mei. We volgden het assisenproces van de viervoudige moord tegen Alexander D. en Franse kinderen leren ons dialect.

"Alex had de blik van een moordenaar" - assisenproces Alexander D.

Donderdag en vrijdag hebben de moeder en vader van Maïlys Descamps getuigd op het assisenproces tegen de moordenaar van hun dochter, Alexander D. Jasmijn Cappon verloor in Moere niet enkel haar dochter, maar ook beide ouders. Tijdens de gijzeling had ze nog telefonisch contact met haar dochter en de beschuldigde.

De vader van Maïlys kwam al eens eerder in confrontatie met Alexander. "Ik zag toen de blik van een moordenaar."

Matthieu Bonne doet acht triatlons op acht dagen

Matthieu Bonne (28), die te zien was in het Eén-programma 'Kamp Waes', heeft als eerste ooit een reeks triatlons op de Canarische Eilanden afgewerkt.

In acht dagen tijd heeft de Bredenaar op elk van de acht bewoonde eilanden 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon gelopen. En dat dus acht keer na elkaar.

Gasontploffing in Deerlijk treft een dode en zwaargewonde

Langs de Vichtesteenweg in Deerlijk is woensdag een persoon om het leven gekomen bij een gasontploffing. Die gasfles stond op een vrachtwagen.

Er was een tijdlang een perimeter, omdat er nog gasflessen op de vrachtwagen stonden. Ook het verkeer was lang opgestopt.

Franse kinderen leren West-Vlaams op school

Het lijkt of de Vlaamse taal helemaal terug is in Frans-Vlaanderen, net over de grens met Frankrijk. De kinderen krijgen er les in het West-Vlaams.

Momenteel organiseren ze in enkele scholen lessen, maar het is de bedoeling dat alle scholen in de regio volgen.

Kunnen we straks met de boot naar Schotland?

De Vlaamse regering is in gesprek met Schotland om de rechtstreekse ferryverbinding te herstellen tussen Zeebrugge en Rosyth/Edinburgh. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd tijdens de economische missie in het Verenigd Koninkrijk.

Bedoeling is om in eerste instantie in te zetten op vrachtverkeer en later ook passagiers te vervoeren.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere