Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog eens vier maanden cel voor tafelschuimster

Nog eens vier maanden cel voor tafelschuimster

Nieuws
17/09/2019

De zogenoemde schrik van de kusthoreca legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. De vrouw ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelde meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Op enkele maanden tijd stapelde ze de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.

Boete of nog meer cel

Op 29 mei ging de vrouw tafelen in een Chinees restaurant in Torhout. De rekening van 29,60 euro bleek ze zoals steeds niet te kunnen betalen. Voor die feiten vorderde het Openbaar Ministerie eerder bij verstek zes maanden effectief. De rechter veroordeelde haar nu tot vier maanden effectieve celstraf en 2.400 euro boete. Als ze die boete niet betaalt, hangen haar alsnog twee extra maanden cel boven het hoofd.

Verdediging in beroep

Haar advocaat, Peter Gonnissen, laat aan onze redactie weten dat hij hoger beroep zal instellen. "Ik vind dat de uitspraak vanmorgen een nieuwe bevestiging is van het feit ze geen verweer heeft kunnen voeren, en getuigt van de 'collectieve justitiële dwaling' die gaande is jegens mijn cliënte".

Door de Gentse strafrechter werd recent een psychiatrisch onderzoek van de vrouw bevolen. In afwachting van de bevindingen van de deskundige werden al heel wat andere dossiers tegen de tafelschuimster uitgesteld.

Lees ook:

Auteurs: