Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nu ook naar Manchester vanuit Oostende

Nu ook naar Manchester vanuit Oostende

Nieuws
24/04/2018

“Voor de eerste maal in de geschiedenis zal VLM een Engelse stad met zowel Oostende als Antwerpen verbinden. Hoewel Manchester, dat meer dan een half miljoen inwoners telt, bekend stond als het archetype van een oude industriële textielstad, werd er de voorbije 20 jaar massaal geïnvesteerd in stadsvernieuwing. Daardoor is Manchester nu een bruisende, moderne stad geworden met vele in het oog springende gebouwen”, aldus Konstantijn Huys, commercieel directeur van VLM. “Manchester heeft zowel op zakelijk, sportief als toeristisch vlak veel te bieden. Via deze nieuwe bestemming kan men heel gemakkelijk het prachtige Lake District bezoeken. Ook Liverpool, de geboortestad van The Beatles, is vanuit Manchester Airport snel en gemakkelijk bereikbaar.”

“Goede markt voor Vlaamse ondernemers”

Marcel Buelens, CEO van Antwerp International Airport en Ostend-Bruges International Airport, voegde eraan toe: ”Deze vluchten naar Manchester van zowel Antwerpen als Oostende betekenen niet alleen een voortzetting van onze intenties om zoveel mogelijk zakenbestemmingen aan te bieden vanuit de Vlaamse luchthavens, het moet ook gezien worden in het kader van de Brexit en ons geloof dat de Britse markt een goede markt zal blijven voor Vlaamse ondernemers. Natuurlijk mogen we ook onze voetbalhelden bij ManU en City niet vergeten. Denk hierbij aan de vele Vlaamse supporterclubs die wekelijks bussen inleggen om wedstrijden bij te wonen.”

Bij VLM zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox