Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ooggetuige moordraid wijzigt verklaringen

Ooggetuige moordraid wijzigt verklaringen

Nieuws
21/01/2015

De man kende de beschuldigden en sprong zelfs in hun laadbak toen ze in de nacht van 15 op 16 juli 2011 Torhout verlieten. De getuige wijzigde heel wat verklaringen die hij tijdens het onderzoek had afgelegd.  "Ik stond aan het station en zag van daaruit dat Jacky aankwam met zijn pick-up. Ze zijn direct beginnen smijten met flessen en stoelen." Volgens de getuige kon Jacky Labaere niet anders dan zich tegen de menigte te verdedigen. "Hij liep met zijn armen omhoog naar die gasten. Jacky is zeker niet direct beginnen slaan. Ik heb gezien dat Jacky vuistslagen gekregen heeft."

Over de rol van de andere beschuldigden kon de ooggetuige nog minder kwijt. Nochtans legde hij tijdens het onderzoek veel uitgebreidere verklaringen af. "Het is niet juist dat Goeman met een koevoet geslagen heeft, ik heb hem enkel in de pick-up zien stappen toen die vooruitbolde. Derveaux heb ik zelfs niet zien vechten, toen het gedaan was zat hij al in de laadbak."

Tegenstrijdigheden

Voorzitter Bart Meganck herinnerde de getuige er meermaals aan dat hij onder eed stond.  Ook procureur-generaal Pascale Clauw en de burgerlijke partijen stelden zich vragen bij de tegenstrijdigheden in zijn verklaringen.  Zo ontkende de getuige plots dat de hele bende gelachen had met de feiten. De eerste getuige op woensdagochtend was een politieman die in de cellen een opmerkelijk gesprek tussen Kevin Derveaux en Robin Van Bossuyt opving. Volgens de inspecteur verweet Derveaux zijn medebeschuldigde dat hij hem er had ingeluisd.

Auteurs: 
Belga