Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opgepakte man (42) sterft in politiecel in Koksijde

Opgepakte man (42) sterft in politiecel in Koksijde

Nieuws
11/10/2021

De man werd vorige nacht opgepakt in De Panne rond kwart voor één uur tijdens een controle van twee voertuigen. De politie controleerde de wagens op mensensmokkel. Vier mensen werden opgepakt voor verder onderzoek.

"Tijdens de interventie gaf één van de betrokkenen, een man van vermoedelijk Iraakse nationaliteit aan zich onwel te voelen, waarop door de politie beroep werd gedaan op de medische hulpdiensten", zegt een woordvoerder van het parket.

"De man werd voor onderzoek overgebracht naar het AZ West in Veurne. Na verschillende technische onderzoeken, die negatief bleken, mocht de man omstreeks 3u het ziekenhuis verlaten en werd hij overgebracht naar de politiecel in Koksijde."

"Natuurlijk overlijden wellicht" (parket)

Vanmorgen rond 8u liet de man vanuit de cel weten dat hij zich nog altijd onwel voelde, waarna hij neerviel. De politie diende de eerste zorgen toe en een MUG-arts kwam ter plaatse. Maar de reanimatiepogingen zijn niet gelukt. De man stierf ter plekke.

"Er wordt onderzoek gevoerd naar het overlijden van de man, maar volgens de eerste vaststellingen zou het om een natuurlijk overlijden gaan", zegt het parket.

Het onderzoek naar de feiten van vermoedelijke mensensmokkel wordt gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen.

 

Auteurs: 
Redactie