Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parkeerboetes Ingelmunster zijn onwettig

Parkeerboetes Ingelmunster zijn onwettig

Nieuws
19/02/2020

Op 31 december vorig jaar liep de retributieverordening voor het parkeren in de blauwe zone af. Op basis van dat reglement int de gemeente de zogenaamde ‘parkeerboetes’ voor wie zijn parkeerkaart vergeet te leggen of te lang geparkeerd staat in de blauwe zone. Vóór het einde van het jaar moest er dus een nieuw reglement komen. Maar dat werd niet in de gemeenteraad, maar op het schepencollege geagendeerd. Die beslissing werd uiteindelijk door de gouverneur vernietigd. 

"Onprofessioneel"

“Dit is niet goed voor de geloofwaardigheid van het parkeerbeleid in Ingelmunster,” aldus sp.a+ fractieleider Enigo Vandendriessche, die het voorval “wel heel erg onprofessioneel” noemt. “Onbegrijpelijk hoe het schepencollege deze fout kon maken,” vervolgt Enigo. “Ofwel is men vorig jaar vergeten dit punt te agenderen op de gemeenteraad en werd het daarom snel snel nog door het schepencollege gejaagd, ofwel werd de gemeenteraad bewust buitenspel gezet. Ik ben er nog niet uit wat nu het ergste is.”

Boetes onwettig

De gevolgen zijn alleszins niet min: iedereen die dit jaar al een boete kreeg en hiertegen protesteert, zal gelijk krijgen. Er was in de periode van 1 januari 2020 tot en met 18 februari 2020 gewoon geen wettelijke basis om de retributie te heffen.