Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Piepjonge dirigent voor het eerst voor vol orkest

Piepjonge dirigent voor het eerst voor vol orkest

Nieuws
14/01/2022

Nu is hij 26, maar toen hij 7 jaar was trok hij vanuit Oostkamp al naar de muziekschool in Brugge. Ook de muzikanten van het orkest vermoeden dat Martijn Dendievel straks een groot dirigent wordt.

De jonge West-Vlaming Martijn Dendievel dirigeerde het Symfonieorkest Vlaanderen in het concertgebouw in Brugge, een eerste echte concertproductie rond Antonin Dvorac. "Onlangs ook, net voor corona was er een dirigent ziek. Dan mocht ik al eens inspringen. Maar dit is eigenlijk het eerste project waar alles in mijn handen ligt, waarvan ik alle repetities heb gedirigeerd en dus nu ook de concerten leid.

26 is een baby in de dirigentenwereld.  Caroline Steen, celliste Symfonieorkest Vlaanderen: "Het is een belangrijke avond voor hem, zeker voor zijn jonge carrière. Maar hij is een rising star. We kennen hem ondertussen al heel veel jaren. Ik zit hier ondertussen even lang, van toen ook hij begon. De evolutie die hij gemaakt heeft is echt indrukwekkend." Davy Callens, contrafagotspeler Symfonieorkest Vlaanderen: "Hij vraagt heel veel energie van ons. Maar hij geeft ook heel veel energie aan ons. Het is ook een zalig mens."

Martijn Dendievel treedt nog op in Kortrijk, Gent en Antwerpen.

Auteurs: