Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plaatsverbod hangt corona-overtreders boven hoofd

Plaatsverbod hangt corona-overtreders boven hoofd

Nieuws
22/06/2020

Honderden mensen bouwden er spontaan een feestje, wat indruist tegen de coronamaatregelen.  In andere steden, zoals Oostende bleef het vrij rustig, maar ook daar laat men niets aan het toeval over. 

Oostende sloot een hoffelijkheidscharter met de horeca en de nachtwinkels om te voorkomen dat mensen op straat blijven rondhangen na één uur 's nachts. Er zijn bewakingsagenten ingezet, de politie houdt een oogje in het zeil en wie zich meermaals niet aan de regels houdt, mag een uitstapje in de uitgaansbuurt deze zomer vergeten.  En dat een maand lang, verlengbaar tot drie maanden.

Van levensbelang

Tommelein wil, net als andere West-Vlaamse burgemeesters, absoluut vermijden dat er een tweede golf of een nieuwe lockdown komt. "Ik maak me zorgen dat de mensen het laten hangen en niet meer gemotiveerd zijn om afstand te houden en samenscholingen te vermijden. Ik roep de Oostendenaars op om afstand te houden en samenscholingen te vermijden. Alleen zo kunnen we erdoor komen. Het is ook levensbelangrijk. Letterlijk levensbelangrijk. Ik denk dat de mensen moeten beseffen dat ook het voortbestaan van cafés en restaurants en dus van de economie in Oostende niet mogelijk is met een nieuwe lockdown.Lees ook:

Auteurs: 
Redactie