Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie controleert op goede fietsverlichting

Politie controleert op goede fietsverlichting

Nieuws
16/10/2020

“Goede zichtbaarheid van fietsers in het verkeer is een belangrijk aandachtspunt en een prioriteit van verkeersveiligheid in West-Vlaanderen. Zeker in de aankomende donkere maanden is het van belang dat fietsers goed verlicht zijn", stelt gouverneur Decaluwé.

Vanaf vandaag controleert de lokale politie op fietsverlichting bij elke fietser van alle leeftijdsgroepen. Bij een overtreding wordt er onmiddellijk geverbaliseerd. Ouders van minderjarige fietsers in overtreding ontvangen een brief om de jongere een verkeersklas te laten volgen. Zo worden inzichten over het verkeerssysteem en het belang van verkeersveiligheid bijgebracht.

De gouverneur besloot dit jaar om de campagne “Verplicht verlicht” - een eerder initiatief van de politiezone Riho - uit te rollen in de hele provincie West-Vlaanderen. Er werden affiches verspreid om maximaal te communiceren en sensibiliseren.

40% rijdt zonder licht

Uit de cijfers van vorig jaar blijkt dat tijdens de preventieve fase nog steeds 40% van de fietsers zonder licht rijden. Daarom blijft sensibilisering absoluut noodzakelijk. 

 

Auteurs: 
Redactie