Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie Westkust blijft inzetten op misbruik parkeerkaarten

Politie Westkust blijft inzetten op misbruik parkeerkaarten

Nieuws
28/05/2019

In ons land zijn er ruim 450.00 inwoners die zo'n kaart bezitten. In West-Vlaanderen alleen al 78.000 en in de zone Westkust ruim 2.700.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat daar veel misbruik van wordt gemaakt. Zo blijven familieleden van een overledene bijvoorbeeld de kaart jarenlang misbruiken in plaats van terug te sturen.  Of de parkeerkaarten worden gekopieerd om eventuele retributies te omzeilen.  De politie moet ook vaak vaststellen dat rechthebbenden zelf de regels aan hun laars lappen door duplicaten te blijven gebruiken of uit te lenen aan vrienden of familie.

Ze doet een oproep aan rechthebbenden om ook de geldigheidsduur op de kaart te controleren.  Dat kan op https://handi2park.socialsecurity.be/ 

Geldigheidsduur

Ongeldige kaarten moeten teruggestuurd worden naar de FOD Sociale Zekerheid- Directie-generaal Personen met een handicap. Zo vermijden alvast een boete door een misverstand. Want in april werd het aantal vervallen parkeerkaarten dat niet teruggestuurd werd geraamd op 250.000 exemplaren.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox