Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Restaurants en cafés kind van de rekening door coronavirus

Restaurants en cafés kind van de rekening door coronavirus

Nieuws
13/03/2020

Ook zo voor brasserie Rubens in Knokke-Heist. Reservaties zijn daar geannuleerd en om middernacht gaat de deur onherroepelijk dicht. Het is daar normaal gezien elke dag een drukte van jewelste. "Maar op is op, we houden uitverkoop vandaag", zegt Maxime Vandeperre, afgevaardigd bestuurder.

Vraag is hoe creatief de horeca met het openingsverbod zal omgaan.  Zo zijn afhaalmaaltijden niet verboden en sommige horecazaken voorzien een (soms eenmalige) thuislevering om hun maaltijden bij hun klanten te krijgen.   Frituren mogen alvast open blijven, maar de klanten mogen hun frietjes niet ter plaatse opeten. Hotels mogen wel open blijven, maar hun restaurants niet.  De gasten moeten dan hun ontbijt en eventuele andere maaltijden op de kamer nuttigen.

De restaurantgids Gault&Millau lanceert vanaf dit weekend een speciale pagina “Chef’s Take Away Collection” met restaurants uit de Gault&Millau selectie die afhaalmaaltijden voorzien. 

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie