Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Restaurants maken eten voor zorgmedewerkers

Restaurants maken eten voor zorgmedewerkers

Nieuws
25/03/2020

Het initiatief is ontstaan in Antwerpen. Verschillende restauranthouders en leveranciers slaan de handen in elkaar om de zorgverleners te ondersteunen. Meer dan 600 maaltijden hebben ze al klaargemaakt, ook voor de brandweer en andere mensen, die nu met de coronacrisis de handen meer dan vol hebben. Momenteel zijn er drie restaurants die meewerken, maar alle beetjes helpen.

Nils Proost (Petit Cuistot): “In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community.”

Koen Lagrou (Food Bazar) en Bruno Timperman (Bistro Bruut Brugge): “Dit project is zo schoon. Onze horecazaken zijn dicht, dus de vrijgekomen tijd gebruiken we om het verplegend personeel in West-Vlaamse zorgcentra een hart onder de riem te steken.”

Auteurs: 
Redactie