Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schakelzorgcentrum Meulebeke wordt klaargestoomd

Schakelzorgcentrum Meulebeke wordt klaargestoomd

Nieuws
03/04/2020

Zo'n centrum moet de eventuele overbevolking van coronapatiënten in de ziekenhuizen helpen opvangen, ook bij revalidatie. Het schakelzorgcentrum komt in een leegstaand woonzorgcentrum. Ontslagen Covid-19 patiënten uit 17 gemeenten in de regio Roeselare-Izegem-Tielt zullen er op krachten kunnen komen als de ziekenhuizen plaats te kort hebben en ze niet meteen naar huis mogen. 

Zoektocht naar zorgpersoneel

Het schakelcentrum zoekt wel nog dringend gekwalificeerd zorgpersoneel. Een 15-tal verpleegkundigen en 20-tal zorgkundigen."Die zoektocht wordt niet makkelijk, we moeten erdoor," zegt coördinator Tom Vanpoucke. "Het is onze taak om de mensen die het nodig hebben optimaal te verzorgen. Veel mantelzorg is weggevallen".

43 rusthuiskamers, die al enkele maanden leegstonden worden in sneltempo opnieuw ingericht, met nieuwe matrassen, meubilair en een kleine koelkast. Wanneer het schakelzorgcentrum open gaat, hangt af van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Mochten de 43 kamers niet volstaan, dan zijn er nog tien kortverblijfkamers ter beschikking in het gloednieuwe kortverblijf Brevis van woonzorgcentrum Zonnewende wat verderop in de straat.

Ook in Kortrijk en op andere plaatsen komen er zo'n schakelzorgcentra. Het centrum in Kortrijk (in voormalig woonzorgcentrum Lichtendal) start met een capaciteit van 32 bedden en kan snel uitbreiden tot 48 bedden en meer.

Lees ook: