Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Godelieveabdij Brugge lokt 15.800 bezoekers

Sint-Godelieveabdij Brugge lokt 15.800 bezoekers

Nieuws
15/09/2021

De openstelling van de Sint-Godelieveabdij in Brugge was een pilootproject van Toerisme Vlaanderen, onder de noemer 'De Tuin van Heden'. Dat wil zich focussen op het toeristisch ontsluiten van religieus erfgoed in de toekomst, op meerdere plaatsen in heel Vlaanderen. Zo wil Toerisme Vlaanderen op termijn ook het klooster van de Minderbroeders Kapucijnen, recht tegenover de abdij, gaan openstellen.

Grootste onderzoek

Dat er interesse is, bewijst het hoge bezoekersaantal de voorbije maand in Brugge, zegt projectleider Kristof Lataire. "“Bijna niemand is na zijn verkenningstocht doorheen de abdij vertrokken zonder zijn toekomstbeeld te delen. Binnen gezinnen en bezoekersbubbels werd er echt diep nagedacht over de betekenis die deze abdij had en zou moeten krijgen." (lees verder onder de foto)

"Doordat de bezoekers hun verkenningstocht in stilte deden – en daarmee aan den lijve voelden hoe het was voor de zusters Benedictinessen die hier leefden – maakten ze connectie met de rijke geschiedenis en met de ziel van deze plek. Het resultaat is dat we hier afgelopen maand het grootste onderzoek naar onroerend en roerend religieus erfgoed hebben gedaan."

Lees ook: