Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Skateparken opnieuw open op verschillende plaatsen

Skateparken opnieuw open op verschillende plaatsen

Nieuws
21/05/2020

In Kortrijk werden woensdag als test de Skatebowl en het skatepark Luxaplast opengesteld van 15 tot 21 uur. Daarbij werd de maximumcapaciteit en verblijfsduur gecontroleerd. Alle aanwezige kinderen en jongeren respecteerden de richtlijnen, zoals 1,5 meter afstand houden.

Na de positieve test werd beslist om alle parken in de stad en deelgemeenten opnieuw open te stellen, zonder tijdbeperking. “We vertrouwen op een goed gebruik van de bezoekers. Het is een eerste stap om kinderen en jongeren meer speelruimte te bieden met veilige maatregelen", aldus Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren. 

Nieuwpoort

Ook Nieuwpoort heropende het skatepark in het Sportpark. Jongeren kunnen er opnieuw hun hobby beoefenen van 13 tot 17 uur en met maximum 20 tegelijk. "Iedereen die langskomt, meldt zich eerst aan bij de toezichters van de Jeugddienst. De jongeren trachten we zo goed mogelijk te sensibiliseren door hen te wijzen op het belang van het naleven van de regels”, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke. 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox