Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Spilliaerthuis geopend in Oostende

Spilliaerthuis geopend in Oostende

Nieuws
05/05/2016

 De missie van het huis is om een breder publiek met het oeuvre van Spilliaert kennis te laten maken. Zo zal er ook een bibliotheek aanwezig zijn en zullen er discussiefora georganiseerd worden. Tweemaal per jaar wil het Spilliaerthuis uitpakken met een nieuwe tentoonstelling. Op zaterdag 7 mei opent alvast 'Ontmoetingen met Spilliaert'.

Anne Adriaens-Pannier maakte een selectie van meesterwerken uit verschillende Belgische privéverzamelingen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling voor de bezoeker een persoonlijke ontmoeting betekent met Spilliaert en zijn oeuvre.

Naar aanleiding van de tentoonstelling werd ook een nieuwe publicatie van Adriaens-Pannier over de Oostendse kunstenaar voorgesteld. Het eerste deel van het boek vormt een literair portret van Spilliaert, geschreven door hemzelf en door dierbaren. Het tweede luik omvat kunstkritische bijdragen die doorheen zijn loopbaan zijn verschenen. Het Spilliaerthuis ligt aan de Zeedijk, op het einde van de Koninklijke Gaanderijen. 'Ontmoetingen met Spilliaert' start zaterdag en loopt nog tot oktober.