Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stad Oostende werkt met 250 vrijwilligers aan 15.000 mondmaskers

Stad Oostende werkt met 250 vrijwilligers aan 15.000 mondmaskers

Nieuws
21/05/2020

Nadat de Nationale Veiligheidsraad zijn exitstrategie bekendmaakte schoot Stad Oostende in actie om zelfgemaakte stoffen mondmaskers aan te bieden aan elke inwoner die er wenste. Van de 71.000 Oostendenaren vroegen er intussen meer dan 15.000 een mondmasker aan. Sinds eind april zijn daarvoor 250 vrijwilligers, waaronder 116 naaiers en naaisters, aan de slag. Ondertussen kregen al bijna 8.000 mensen een mondmasker in de bus. 


Rond tegen juni

Aanvankelijk wilde Oostende tegen 31 mei alle gevraagde mondmaskers te leveren. Daarom plaatste het begin mei een extra bestelling van 40.000 katoenen mondmaskers. Die maskers worden in de eerste week van juni geleverd en zullen eerst verdeeld worden onder inwoners die  dan nog geen mondmasker in de bus kregen. De stad hoopt de mondmaskeractie dus tegen juni te kunnen afronden.

Mondmaskers voor iedereen in de frontlinie

Naast de zelfgemaakte maskers, bestelde Stad Oostende eveneens 125.000 chirurgische mondmaskers voor mensen die in de 'frontlinie' werken. Het gaat hier om personeel van scholen, woon-zorgcentra, huisartsen, de lokale politie, eerstelijnshulp... De stad waakt er ook over om voldoende professionele FFP2- en FFP3-maskers beschikbaar te hebben zodat de reserve van mondmaskers voor de zorgsector en de 'frontlinie' op peil blijft. 

Mondmaskers kunnen online of telefonisch (0800 1 8400) aangevraagd worden voor jezelf of anderen (ouderen dan 12) onder hetzelfde dak op een Oostends adres. 

Lees ook: 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox